Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش مردم تهران درحالی شب یلدا را در کنار خانواده‌های خود سپری کردند که علاوه بر افزایش قیمت آجیل، میوه و دیگر تنقلات با افزایش قیمت نامتعارف کرایه‌های شرکت اسنپ مواجه شده بودند؛ مسئله‌ای که مسئولان این شرکت آن را یک امر معمول در شب یلدا می‌دانند.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ چند روز پیش و همزمان با شروع بارندگی‌های شدید در تهران، کرایه‌های شرکت «اسنپ» افزایش قیمت به شدت چشمگیری را تجربه کرد؛ این موضوع  تنها محدود به این بارندگی‌ها نبوده چرا که این مسئله برای باری دیگر و همزمان با فرار رسیدن شب یلدا مجددا تکرار شد؛ اکنون با گذشت تنها چند روز از شب، یلدا مشاهده می‌شود که تعداد افراد گلایه‌مند از افزایش قیمت کرایه‌های اسنپ طی این مدت کم نبوده و به نظر می‌رسد که رفته رفته تعداد این افراد  نیز بیش‌تر از معترضین فعلی خواهد شد؛ پیرو همین مسئله نیز برخی از مخاطبان بازارنیوز نیز پیرامون عکس‌هایی را به منظور اعتراض به افزایش قیمت نامتعارف کرایه‌های شرکت اسنپ در شب یلدا را برای ما ارسال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




تصاویر فوق تنها بخشی از کرایه‌های نا معقولی و نا متعارفی است که شرکت اسنپ طی چند روز اخیر از مشتریان خود دریافت کرده است؛ برسی‌های خبرنگار بازارنیوز حاکی از آن است که طی این مدت بسیاری از مسیر‌ها توسط این شرکت با کرایه‌هایی ۱.۵ تا ۴.۵ برابری قیمت‌گذاری شده است.

 

افزایش قیمت کرایه‌ها برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای مشتریان بود


«فرید شهابی» مدیر تجاری شرکت اسنپ در گفتگو با بازارنیوز پیرامون افزایش قیمت نامتعارف کرایه انتقال مسافر طی چند روز اخیر اظهار کرد: ساختار قیمت‌گذاری تاکسی‌های اینترنتی پویاست و ممکن است گاهی برای یک مسیر ثابت در ساعات مختلف قیمت متفاوتی در نظر گرفته شود. در ساعاتی از شبانه‌روز قیمت‌ها از حالت عادی پایین‌تر می‌آید و ارزان‌تر از همیشه می‌شود و در ساعاتی گران‌تر. این موضوع یکی از تفاوت‌های اصلی تاکسی‌های اینترنتی با آژانس‌ها و تاکسی‌های تلفنی است.


مدیر تجاری اسنپ ادامه داد: عواملی مانند قیمت پایه، مسافت، مدت زمان سفر و نسبت عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تغییر می‌دهند. شرایط جوی، ترافیک، مناسبت‌ها و اتفاقات خاص نیز از عوامل تاثیرگذار بر کاهش یا افزایش میزان عرضه و تقاضا هستند. به طور مثال، در مناسبتی مانند شب یلدا، از یک طرف ترافیک افزایش می‌یابد، از طرف دیگه تعداد کاربران مسافری که ترجیح می‌دهند از تاکسی‌های اینترنتی استفاده کنند بیشتر می‌شود. در این شرایط مدت زمان سفر‌ها هم به دلیل ترافیک ایجاد شده افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه، تعداد سفر‌هایی که هر کاربر راننده نسبت به شرایط عادی می‌تواند انجام دهد کمتر می‌شود. از سوی دیگر تعداد کاربران راننده آماده انجام سفر هم کاهش می‌یابد. در چنین شرایطی اسنپ تلاش می‌کند با در نظر گرفتن طرح‌های تشویقی برای کاربران راننده، میزان عرضه و تقاضا را به تعادل برساند.


این مقام مسئول با بیان این که افزایش هزینه‌های خودرو، استهلاک، بنزین و مدت زمان سفر که تابعی از میزان ترافیک است، گفت: در چنین شرایطی هزینه سفر باید به‌گونه‌ای تعیین شود، که انجام آن برای کاربران راننده مقرون به صرفه باشد. اسنپ از ابتدا با هدف ارائه قیمت‌های به صرفه به بازار آمد و بحث تعیین قیمت‌های منصفانه همواره یکی از انتظارات به حق کاربران ما بوده است. برای اینکه بتوانیم به انتظارات دو طیف کاربران راننده و مسافر اسنپ در مورد قیمت‌ها بیشتر واقف شویم کافی است برای دقایقی خودمان را در جایگاه طرف مقابل بگذاریم تا موقعیت را از زاویه دید او تجربه کنیم.


شهابی در ادامه خاطر نشان کرد: شرکت اسنپ برای اینکه قیمت‌ها برای راننده و هم مسافر به‌صرفه باشد راه‌حل‌های متفاوتی دارد. مثلا برای افزایش یا کاهش قیمت یک حدی تعیین می‌شود و اجازه نمی‌دهیم هزینه سفر بیشتر از آن بالا یا پایین برود. کف و سقف قیمت‌ها در شهر‌ها و روز‌های سال متغیر است. اگر قیمت سفری بیش از این رقم افزایش پیدا کند عموما مربوط به افزایش زمان سفر (یکی از عوامل کلیدی قیمت پایه) است.


وی ادامه داد: مثلا در شرایطی مانند شب یلدا که خیابان‌های شهری مانند تهران قفل می‌شود و کاربر راننده به جای حضور در کنار خانواده ترجیح می‌دهد کار کند قیمت‌گذاری باید طوری انجام شود که برای کاربر راننده نیز به‌صرفه باشد. همانطور که گفته شد یکی از راه‌حل‌های ما در چنین شرایطی استفاده از طرح‌های تشویقی برای کاربران راننده است.

 

افزایش قیمت۴/۵ برابری حقیقت ندارد

مدیر تجاری شرکت اسنپ در پایان و در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز مبنی بر علت افزایش قیمت ۴/۵ برابری کرایه یک یا چند مسیر، این موضوع را یک امر معمول و افزایش قیمت ۴/۵ برابری یگ گزاره غلط عنوان کرده بود و تها دفاعیه وی برای رفع انتقادات موجود بر این اساس بود که شرکت  بر اساس قانون و مقررات صنفی و زیر نظر اتحادیه کشوری کسب‌وکار‌های مجازی  به فعالیت می‌پردازد.

 

وی همچنین برای توضیح بیشتر اتحادیه مذکور را جزو اعضای اتاق اصناف، و وزارت صمت دانسته و پیرامون افزایش قیمت ۴/۵ برابری کرایه ضویح و یا مطلب جدیدی را اضافه نکرد.


تکذیب افزایش قیمت ۴/۵ برابری کرایه اسنپ درحالی مطرح شده است که یکی از مخاطبان بازارنیوز با ارسال تصویری از دو سفر خود در یک مسیر مشخص و در بازه زمانی مختلف، گواهی بر این افزایش قیمت نامتعارف و نا معقول داده است؛ حال باید دید که دستگاه‌های نظارتی بر این مسئله چه اقداماتی را انجام خواهند داد.

 

پایان پیام//

برچسب ها: اسنپ تاکسی ، اتاق اصناف ایران ، اتحادیه کسب و کارهای مجازی ، شب یلدا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Q6K

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اسنپ تاکسی اتاق اصناف ایران اتحادیه کسب و کارهای مجازی شب یلدا افزایش قیمت ۴ ۵ برابری کرایه افزایش قیمت نامتعارف تاکسی های اینترنتی کاربران راننده شرکت اسنپ زمان سفر کرایه ها شب یلدا قیمت ها چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۶۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟

در نظام حقوقی ایران، گران‌فروشی به مثابه ظلمی آشکار به آحاد جامعه، به ویژه اقشار کم‌توان تلقی می‌شود، بنابراین قانون‌گذار با درک این موضوع، قوانین متعددی را برای مقابله با این پدیده زیان‌بار و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان وضع کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع گران‌فروشی است؛ گران‌فروشی یکی از جرایم اقتصادی است که در قانون تعزیرات حکومتی جمهوری اسلامی ایران به آن اشاره شده است؛ طبق ماده ۵۷ این قانون، گران‌فروشی عبارت است از اینکه کالا یا خدمات به بهایی بیشتر از قیمت‌های تعیین شده قطعی توسط مراجع قانونی و رسمی، عرضه شود.

اقرار متهم به گران‌فروشی یکی از راه‌های اثبات این جرم است؛ شهادت شهود نیز می‌تواند در اثبات جرم گران‌فروشی مؤثر باشد؛ تحقیقات میدانی از سوی بازرسان سازمان تعزیرات حکومتی نیز در اثبات این جرم مؤثر است، همچنین بررسی اسناد و مدارک مربوط به خرید و فروش کالا یا خدمات از دیگر راه‌های اثبات گران‌فروشی به شمار می‌رود، بنابراین در صورتی که یکی از این موارد وجود داشته باشد، می‌توان جرم گران‌فروشی را اثبات کرد.

مجازات گران‌فروشی از دو برابر مبلغ گران‌فروشی تا ۱۰ برابر مبلغ گران‌فروشی طبق دفعات تکرار متغیر است، همچنین در بعضی موارد ممکن است مجازات‌های دیگری مانند تعطیلی محل کسب یا محرومیت از فعالیت نیز برای متخلفان گران‌فروشی اعمال شود.

لازم به ذکر است که میزان مجازات جرم گران‌فروشی با توجه به شرایط هر پرونده توسط قاضی تعیین می‌شود؛ عواملی از جمله میزان گران‌فروشی، نوع کالا یا خدمات گران‌فروشی شده، وضعیت اقتصادی کشور، سابقه متخلف در تعیین مجازات جرم گران‌فروشی مؤثر است.

یکی از روش‌های طرح شکایت از گران‌فروشی مراجعه حضوری به سازمان تعزیرات حکومتی و اقدام برای شکایت است؛ روش دیگر برای طرح این شکایت از طریق سامانه تلفنی ۱۳۵ است، این سامانه تلفنی توسط سازمان تعزیرات حکومتی راه‌اندازی شده است که افراد می‌توانند با این شماره تلفن تماس بگیرید و شکایت خود را ثبت کنند.

لازم به ذکر است که گزارش و شکایت از گران‌فروشی با یکدیگر متفاوت است؛ در شکایت از گران‌فروشی شاکی می‌تواند شکایت خود را از طریق کد پیگیری دریافتی پیگیری کند و از روند رسیدگی به پرونده مطلع شود، در حالی که در گزارش گران‌فروشی، شخص، گران‌فروشی را اطلاع می‌دهد و آن را پیگیری نمی‌کند.

ثبت شکایت در سامانه آنلاین روش دیگر طرح شکایت از گران‌فروشی است؛ بخشی از سایت سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به سامانه آنلاین ثبت شکایت اختصاص یافته است؛ برای ورود به این بخش باید وارد سایت اینترنتی https://124.ir یا سایت سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان با نشانی https://cppo.mimt.go.ir شوید؛ پس از ورود به این سایت‌ها می‌توان شکایت از گران‌فروشی را ثبت کرد.

کد خبر 750540

دیگر خبرها

  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • شکایت ده‌ها هزار راننده تاکسی از اوبر در نقاط مختلف جهان
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • کرایه تاکسی در اهواز ۳۵ درصد گرانتر شد
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • پیشنهاد افزایش ۳۵ تا ۴۰ درصدی نرخ کرایه تاکسی در اهواز
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است